joi, 26 noiembrie 2015

ADEVARUL NU ARE PLURAL


          ADEVARUL, NOTIUNE ABSTRACTA SAU REALA.

                                                                                             14.11.2014

ADEVARUL  este o notiune filozofica,  cu incarcatura  Divina, ce insumeaza cele  mai inalte valente  ale trasaturilor de caracter umane.Intreaga  existenta materiala si spirituala a unei societati ,familii sau individ trebuie sa aiba la temelie expresia adevarului.Nimic nu se poate construi sau sustine fara adevar. Simbolul dreptatii este reprezentat de Themis, Zeita dreptatii legata la ochi  cu cantarul  in mana,reprezentand dreapta masura .                                                                                      
          
 ADEVARUL  NU  ARE  PLURAL, NU ESTE  DIVIZIBIL SI ESTE EXPRESIA  CELEI  MAI  INALTE CONSTIINTE.
      
 Adevarul sta la baza educatiei ,a relatiei intre oamani, creiaza caractere si dreapta masura si reprezinta echilibru psihologic si moral  individual .
 Adevarul este emanatie,,DIVINA,, ISUS a spus: EU SUNT CALEA ,ADEVARUL, si VIATA.
     Adevarul este oglinda realitatii pe care o percepem cu organelle noastre de simt.Adevarul  este lupta contrariilor dintre minciuna si adevar si todeauna invige adevarul intr-cat reprezinta esenta spiritului ,a puritatii, a cinstei si dreptatii .
   Adevarul si dreptatea sunt doua notiuni abstracte,ele simbolizeaza emanatia spiritului  divin, izvorate din sentimentele de echilibru si echitate, administrate de oameni  in diferite ipostaze .Asa cum am mai relatat Adevarul  este indivizibil  el reprezinta spiritul care este sacru, inviolabil, venerat ,el transcede umanul dincolo de lumea fizica.Dreptatea este complementara cu Adevarul  se ,interpatrund dar separatia este neechivoca ,precum graul de neghina.
Dreptatea este divizibila, ea contine adevarul,dar este dependenta de argumente, de loc si cauza .Privind cele doua notiuni si meditand asupra incarcaturi semnificative, cocluzionam ca fac parte din structura noastra psihica ,ne defineste ca fiinte inteligente  si sociale si nu sunt numai notiuni  filozofice  abstracte . 

                                                        Prof.   Serban Constantin

Echivoc =indoielnic,suspect,ambigu,confuz etc.
Neechivoc =neindoielnic,nu este suspect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu